Sunday, September 6, 2009

Csirkecurry


Két csirkemell, egy- két paradicsom, egy közepes hagyma, 4 - 8 kk garam masala, egy- két cikk fokhagyma (elmaradhat), két pohár joghurt, két csésze rizs, olaj, só. Dél-indiai recept. Az eredeti nyolc kiskanál garam masalával készül, chili is jöhet bele (amúgy megjegyezném, hogy sokkal kevésbé tipikus mint azt mifelénk képzelik), napokig ittam utána a jéghideg vizet.


A recept hozzávalóit az európai gyomorhoz szelí dítettük, mennyiségüket tekintve. Az elkészítési mód ugyanaz. Könnyű recept.


A csirkemellet falatnyi csíkokra vágjuk, kb. két kk garam masalát a joghurtba keverünk, beletesszük a csirkét, hagyjuk állni egy-két órát (én este készítem elő, kim ondottan jót tesz neki amikor egész éjszaka a pácban ül).


A hagymát felvágni, olajon megpirítani, a csirkemell darabkékat megpirítani , félrehúzni a tűzről, hozzáadni maradék garam masalát (3-6 kk), a felkockázott paradicsomot, ráönteni a páclevet, a fűszeres joghurtban párolni a csirkét közepes tüzön , negyven ötven perc múlva kész (amikor a hús megpuhul).


Párolt rizs illik mellé.

No comments:

Címkék