A maradék csirkemáj hasznosítására született ez a recept, aztán maradt: jó sör - és borkorcsolya, előétel, vacsora, kinek mi, végül is koncepció kérdése.
Hozzávalók (kb. 10-12 palacsintához)
2 tojás,
tej, liszt
2-3 csirkemáj
fűszer (tetszés szerint, most: só, bors, rózsapaprika, édesnemes paprika, szárított petrezselyem)
csipős sajt vagy/és sóstúró
sütéshez nagyon kevés olaj
A májakat megfőzöm, mixelem. Hozzáadom a felvert tojásokat, csomómentesre keverem. Felváltva lisztet és tejet adok hozzá, kikeverem a palacsintatésztát, ne legyen túl híg, de ne legyen sűrű sem. (Nagyon kevés liszt jön bele, ez nem lepény.) Sózom, fűszerezem (bőkezűen). Csepp olajat keverek bele a végén.
A palacsintasütőt kikenem olajjal (csak az első palacsinta előtt), kisütöm a palacsintákat, megszórom sajttal, feltekerem, kész.
Mutatós lett volna saláta meg miegymás ágyon, de nem volt se saláta, se miegymás, csak a havazás és telem sötét, végetérni nem akaró rosszkedve.
8 comments:
Kicsit bizarrnak hat a neve, de a végeredmény tényleg finom lehet, elvégre csupa jó dolog van benne, a májat meg szeretem. Kérhetek belőle a söröm mellé?:P
Amúgy mennyire dominál a máj az ízében?
Kérhetsz.
Én is gondolkoztam a nevén, de nem májasból van (májas palacsinta), és nem is májjal töltött (ugyanacsak májas).
Dominál, és lehet bele több májat tenni.
Elraktározom az emlékezetembe, s mihelyst lesz egy kis májam itthon (akár maradék sült, akár nyers), ki fogom próbálni.
Fura név ide, vagy oda, de ez nagyon finom lehet!
Adri, \
kösz. Arról nem is szólva, hogy nagyon gyors és olcsó is. Nekünk nagyon ízlett.
Nahát, ez eszméletlen jó recept! Micsoda ötlet, hát gratulálok érte. Nagyon finom lehet, én biztos megpróbálom.
Wise Lady,
kösz. Fel kellett használni a maradék három májat, onnan az ötlet. És tényleg finom.
Kellemes Ünnepet kívánok!
Post a Comment