Tegnapi "ötletsalátám" maradékokból.
Hozzávalók:
- fejenként 2 baromfivirsli, 4-6 kisebb csemegeuborka, 5-8 fürjtojás (vagy 1-2 friss tojás)
- egy tojásból majonéz
- mustár (édes fajta)
- citromlé, só, cukor, bors (zöld vagy fehér)
-olajbogyó (fekete), elmaradhat
- zsírszegényebb, savanykásabb tejföl
A tojásokat megfőzöm. A virslit vékonyan felkarikázom, az uborkát apróra felkockázom. Kikeverem a majonézt, nem túl sok olajjal és semmiképpen sem olívaolajjal (ehetetlenül zsíros lesz tőle). Megreszelem vagy apróra vágom az olajbogyót. A majonézbe mustárt keverek, csöpp cukrot, parányi sót, alaposan megszórom fehér- vagy zöldborssal. Belekeverem a tejfölt, citromlével hígitom. Pikáns, nem túl zsíros tartár az eredmény. Összekeverem az egészben hagyott vagy kettőbe vágott tojásokkal és a virslivel. Hűtőbe teszem néhány órára.
(Minél fűszeresebb, pikánsabb uborkát használjunk. A nagyon apró és jó minőségű példányokat akár egészben is hagyhatjuk.)
Régi recept, valamikor az ötvenes évekből. Azóta is családi kedvenc, öröklődik nemzedékeken át.
A végtelenségig variálható.
3 comments:
Jó ötletsaláta!Biztos finom!
Mi nagyon szeretjük.
Guszta, szeretem az ilyen salátákat.
Post a Comment