Kisebb krumpli kellett volna hozzá, nem volt itthon.
Hozzávalók: kis méretű krumpli, víz, olaj, fűszer (só, bors, rozmaring, kömény esetleg egy csepp chiliolaj)
A krumplit tíz-tizenöt percig főzöm, köményes-sós vízben. (A villa menjen bele, de ne legyen teljesen puha, sem kemény.) Amikor félpuha, krumplinyomóval alaposan szétlapítom (lásd a fázisfotókat az első linknél). Bekenem fűszerolajjal, rozmaringot, borsot szórok rá, mehet a forró sütőbe amíg megpirul.
Rendkívül látványos fogás.
2 comments:
Nahát, ez a ronda és finom kategória! :-)
Mentettem a receptet, biztosan ki fogom próbálni.
Szegény krumplim, csak így lerondázod... a képen látható krumpli valóban nem nevezhet szépségversenyre, túl nagy volt, nem lehetett tisztességesen összenyomni.
Ha kipróbálod, lényeg, ne főzd túl. Más lesz az íze.
Post a Comment