Monday, August 17, 2009

Karfiolcurry (bengáli módra)


Hozzávalók: 1 fej karfiol, három krumpli, egy-két paradicsom, egy hagyma, két-három cikkely fokhagyma, gyömbér (kb. két centi, ha nincs, használhatunk őröltet), chilipaprika (vagy őrlemény, ízlés szerint egy két kk.), fél kk. kurkuma, fél kk. koriander, só, olaj.


Ez a receptérzékenyebb gyomorhoz szelídített; én mindenképp vigyáznék a chilivel.


Egy fej hagymát felszelni, megpárolni kevés olajon (mélyebb serpenyőben). A serpenyőt levenni a tűzről, megszórni a korianderrel, chilivel, kurkumával, visszatenni a tűzre, beletenni a felkockázott paradicsomot, a karfiolrózsákat beletenni, hozzáadni a meghámozott és felkockázott krumplit, összekeverni, felönteni vízzel (vigyázni az adagolással, a víz lepje el, de nem levest főzünk). Közben a gyömbért és fokhagymát pépesítem, összekeverem, amikor a karfiol puhulni kezd, hozzáadom, ízlés szerint sózom is, amikor a karfiol megpuhult, kész is.

Párolt rizzsel tálalom.

No comments:

Címkék