Friday, August 7, 2009

Tojásos padlizsán

Hozzávalók (4 személyre): két közepes hagyma, egy kisebb padlizsán, 8 tojás, só, bors, olaj

A padlizsánt meghámozom, minél apróbb kockákra vágom. A hagymát megfonnyasztom az olajon, a padlizsánt rádobom, megdinsztelem, megsózom, alaposan megborsozom. A tojásokat felverem, ráöntöm a padlizsánra, megkeverem, kész. Sörrel vagy száraz fehérborral laktató vacsora.

Hamis velőnek nevezték régen, az íze valóban emlékeztet a velőére. Vendégvakítónak készíthetjük sütőben is, ebben az esetben a hangzatos tortang talong névre hallgat, és mégiscsak fennköltebb dolog a Fülöp-szigetekről származó ínyencséget főzni mint pórias padlizsánomlettet.

E második előnye (igazából más étel) annyi, hogy lassabban készül, körülményesebb is, nehezebb is, viszont készülhet mélyhűtött padlizsánból és nagyon finom.

No comments:

Címkék